Direct een advocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 030 - 799 08 84
Home > Echtscheiding
echtscheiding Utrecht

Hulp bij een echtscheiding

We hopen allemaal een geschikte partner te vinden om samen het leven mee te delen, maar een echtscheiding is soms onvermijdelijk. Hierbij komen meer juridische aspecten om de hoek kijken dan u misschien in eerste instantie zou verwachten. Om de echtscheiding zo snel en pijnloos mogelijk te laten verlopen en u niet op te zadelen met de juridische rompslomp, kunt u het beste een gespecialiseerde advocaat uit Utrecht inschakelen. Uw advocaat uit Utrecht is hier uitermate geschikt voor. Wij zijn deskundig, maar ook persoonlijk, omdat wij ons altijd inleven in de problemen van onze cliënten.

Wanneer u en uw levenspartner besluiten om voor een echtscheiding te gaan, moet alles wat u bezit worden verdeeld. Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan gaan uw bezittingen door de helft. Indien u onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd, dan worden uw eigendommen verdeeld naar de overeenkomst die u destijds ondertekend hebt. Tijdens het proces van de echtscheiding en het verdelen van de boedel kan onze jurist bemiddelen tussen u en uw ex-partner.

Scheiden en kinderen

Wanneer u een kind heeft, bent u verplicht samen met uw ex-partner de opvoeding- er zorgkosten te betalen tot uw kind 21 jaar is. Alle belangrijke afspraken moeten worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Zo moet overeen worden gekomen hoeveel beide ex-partners maandelijks aan alimentatie dienen in te leggen. Ook is het belangrijk om bij een echtscheiding de omgangsregeling vast te stellen.

Woont u in Utrecht of in de omgeving van Utrecht en heeft u besloten om een echtscheiding aan te vragen? Neem dan contact op met uw advocaten in Utrecht.

Menu